top of page

Zhodnocení sezony "B" týmu

Naše Béčko se po několika sezonách opět vrátilo do Krajského Přeboru I. třídy. A výsledky ukazují, že tam rozhodně patříme. Tabulku jsme sice uzavřeli až na 10. místě, ale bodového zisku 40ti bodů a bilance 7 výher, 4 remízy a 11 proher plyne, že jsme nehráli druhé housle. Zhruba ve čtvrtině celé soutěže nám ze sestavy vypadl Vláďa, a tak jsme museli zbytek sezony odehrát víceméně ve čtyřech lidech. Ovšem nemohu opomenout, že v případě nouze nám Céčko vypomohlo a tak jsme mohli, až na jednu výjimku, odehrát celou soutěž ve 4 lidech, jmenovitě Sylva a Honza Žambera. První půlku jsme zakončili sice na 9. místě, ale dosáhli jsme jen na 19 bodů. Smolné bylo především domácí dvojkolo s Železným Brodem a Turnovem, kdy jsme dvakrát prohráli 8:10. Naopak v první půlce se může vyzdvihnout hned úvodní výhru nad Cvikovem, dvojkolo v Liberci, ze kterého jsme odvezli důležitých 5 bodů nebo závěrečnou remízu na stolech průběžně vedoucího Kamenického Šenova. Druhou polovinu jsme nezačali nejlépe a z prvních tří zápasů jsme brali pouze 4 body, ale pak jsme zabrali. Neuvěřitelný zápas s Novým Borem, který jsme zvládli opravdu bravůrně a zodpovědně odehraný zápas s posledním Jablonným. Na řadu přišly pravděpodobně existenční zápasy s Libercem, s výhodou domácího prostředí. S mladíky jsme to nezvládli, zkušené matadory jsme ale porazili 10:8 a díky tomu jsme se dostali z bezprostředního nebezpečí sestupu. Pak jsme sice, bez naší jedničky, dvakrát rupli, ale poslední dvoukolo, kde se rozhodovalo i o vítězství celé soutěže, jsme se opět kousli. Dokázali jsme remizovat s velmi nepříjemnou Českou Lípou a na závěr jsme si dali třešničku v podobě vítězství nad šampionem KP I. 2013/2014, náš výkon nesnižuje ani fakt, že Šenovští slavili už cestou k nám, i během zápasu.

Velkou pochvalu dostává Martin, ten se z 81,2%, které měl v polovině soutěže, dokázal ještě zvednout a zakončil sezonu na skvostném druhém místě s 87,5%. Před něj se dostal pouze Havlík ml., který se ovšem asi bál k nám přijet a tak Martin přišel o vzájemnou konfrontaci. Ve druhé půlce prohrál pouze dvakrát, a to s turnovským Šonským a mladým Židem. Celková bilance 70:10, paráda! Navíc odehrál, mimo dvou utkání – vinnou rodinných důvodů (popř. strachem ze Šourka J), vše. Druhý v úspěšnosti z Jiskry skončil dle očekávání Honza D. Také se zvednul a to o více jak 10%, celkově skončil s vyrovnanou bilancí 40:40 a stejně jako Martin odehrál, mimo dvou utkání vše. Především skvěle zvládl důležitá utkání proti Libercům, kde se lámal chleba. Pro Honzu také pochvala! Třetí skončil náš držák, který odehrál všech 22 utkání a všech 88 zápasů. Emil zakončil sezonu se 30ti % a udržel si tak svou výkonnost z podzimu. Peťa zápasovou zátěž zvládl velmi dobře a v mnoha zápasech přidal velmi důležité body. Navíc pomohl několikrát i Áčku a tu a tam přišel podpořit i náš „C“ tým. Čtvrtý Matěj, lehce přes 20%, měl občas dobrý zápas, nicméně je to malé číslo. Nedá se mu upřít snaha, ale do příští sezony to chce zabrat! J Vláďa měl ze začátku velmi dobrou formu a ze čtyř utkání byla jeho úspěšnost přes 50%. Všichni věříme, že se dá přes pauzu do formy a na podzim to bude opět nepřekonatelná čapající zeď! Musím však připomenout, že jakmile to bylo možné, přišel nás podpořit, otáčel, zapisoval, i to nám velmi pomáhalo! Nesmím zapomenout ani na čtyřhry. Skvělý debl Honza – Peťa se ve druhé polovině maličko zadrhl, ale i tak 70% je parádních. Naopak ve druhé půlce zabrali Martin s Matějem a dokázali se před naše dlouhodobé jedničky dostat, když 9x vyhrát z 12ti zápasů. 70% a 75% nám dělá hodně bodů a díky tomu dokážeme bodovat ve vyrovnaných zápasech.

Velmi příjemná je i podpora našich věrných fanoušků, rozhodčích u stolu i zapisovatelů. Na většinu domácích zápasů nás bylo vždy dost, atmosféra tak byla vynikající!

Uvidíme, co přinese sezona 2014/2015. Vypadá to, že nastanou nějaké změny, jak se to všechno dotkne Béčka a zda u nás v „B“ týmů zůstane to je otázkou. Ať už to dopadne jakkoliv, tak cíl by měl být rozhodně překonat letošní umístění, takže být do 9. Místa.

Na závěr chci všem výše zmíněným, jakožto zastupující kapitán a vedoucí, poděkovat za skvělou sezonu 2013/2014.

Díky!

bottom of page