top of page

"A": Výhra s Lípou a těsný souboj s vedoucím Libercem

Po výsledkově úspěšných venkovních štacích jsme se takřka na den přesně po dvou měsících vrátili zpět na domácí stoly, abychom přivítali družstva z České Lípy a Liberce. Obejít jsme se museli stále bez zraněného Tomáše Zahradníka.

16.1.2019, 18:30

Jiskra Raspenava "A" x TJ Lokomotiva Česká Lípa "A" - 10:3

S Českolipáky jsme se domluvili na předehrávce a trio Leoš, Martin, Tomáš P. doplnil neunavitelný Piky. Hosté přijeli v tradičním složení Just, Flanderka, Milata, Bříza.

O vývoj zápasu se dost výrazně přičiňují už čtyřhry, když obě získáváme pro Jiskru v pátých setech. Obzvlášť dvojici P+P se podařil krásný obrat z 0:2. Podobně důležité jsou i první dvě dvouhry. Leoš totiž přehraje hostující jedničku Justa a Tomáš (podle svých slov vůbec poprvé v historii) nepříjemného Flanderku. Milata pak sice lépe zvládá koncovky setů s Pikym, ale Martin vrací Jiskře čtyřbodový náskok, který už nepustíme.

Ba naopak ho ještě navyšujeme. Celé utkání nevychází podle představ jen Pikymu, který zazářil na podzim v Lípě. Tentokrát uhraje set s Justem i Milatou, na víc to ale nestačí. Ostatním se ale daří na jedničku, a tak si připisujeme celkem poklidné vítězství.

Body Jiskra: Tomáš P. 3,5 Leoš 3,5, Martin 3,5, Piky 0,5

Body Lípa: Milata 1, Flanderka 1, Just 1, Bříza 0

2.2.2019, 10:00

Jiskra Raspenava "A" x SKST Liberec "F" - 8:10

V tabulce nám už prakticky o nic nejde. Držíme druhé místo, ale na to první to máme daleko. Přesto jsme se proti vedoucímu týmu soutěže chtěli vytáhnout. Místo Tomáše nás z béčka posílil tentokrát Honza Drechsler. Hosté přijeli prakticky kompletní: Pusch, Klimenta, Smetana, Klement.

A stejně jako s Lípou se ukazuje, jak důležité jsou čtyřhry (což se ukáže v samém závěru). Tentokrát si vůbec neškrtáme a dostáváme dvakrát suše 3:0. Ve dvouhrách už je to o poznání veselejší, když hned v prvním kole stav srovnáváme. Prohraje jen Leoš se stále se lepšícím Puschem. Martin ale přehraje Klimentu, Tomáš Smetanu a bod urve i bojovně naladěný Honza v pětiseťáku s Klementem.

I druhé kolo dvouher je vyrovnané - hrají se hned 3 pětiseťáky. Ten první sice ztratí Martin v koncovce s Puschem, zbylé dva jsou ale naše. Leoš otočí z 0:2 zápas se Smetanou a Tomáš přeútočí Milana Klementa. Honza sice nestačí na Klimentu, i tak je ale stav otevřený 5:5. Podobná situace se opakuje i v další sadě singlů a za stavu 7:7 jdeme do finále.

Nejdřív přidává s Tomášem svůj čtvrtý bod Pusch, ale Klement vzápětí skrečuje Martinovi. O osudu utkání se pak rozhoduje jak jinak než v pěti setech. Takřka shodně hrají rozhodující páté sety Leoš i Honza, oba ale nakonec na své soupeře nestačí. Nejtěsnější prohra 8:10 ale rozhodně není ostudou.

Body Jiskra: Martin 3 Leoš 2, Tomáš P. 2, Honza 1

Body SKST: Pusch 4,5, Klement 3,5, Smetana 1,5, Klement 0,5

bottom of page