top of page

"B": ÚKOL NESPLNĚN, ALE NAKONEC TO STAČÍ

Před posledním dvojkolem zněl úkol jasně. Uhrát alespoň jednu plichtu, abychom se nemuseli ohlížet na výsledky ze Cvikova. Ten musel k teoretické záchraně bodovat na 100% na svých stolech proti libereckým mančaftům. Na to jsme se nechtěli spoléhat, a tak jsme odhodláni nějaký ten bodík přidat. Na dopolední zápas, proti bezkonkurenčnímu Turnovu, se omluví Piky. Všichni víme, co za tím vězí - % % %! A tak povoláváme Emila, který umí zahrát na Salomona (je to jeho ELO! :-) ). Trochu doufám, že by Turnov nemusel, vzhledem k jeho pozici, přijet v plné sestavě. To ale byla mejlka. Salomon, Truc, Vávra, Dědek a mladý Mencl přijíždí potvrdit svou dominanci.

Jiskra Raspenava „B“ x Sokol Turnov „A“- 2:10

23. 3. 2019, 10:00

Na debly stavíme sehranou dvojici Honza-Emil. Tomáš s Matějem už spolu něco sice sehráli, ale nepříliš úspěšně. Domácí kapitán má načteného soupeře z minulých zápasů, a proto chce postavit naši silnější dvojici na tu soupeřovu slabší. Ovšem to se mu nepovede J. Tomáš s Matějem dostanou v prvním setu předčasný dárek k velikonocům! Pak sice hrají mnohem lépe, ale Vávra předvede v závěru zápasu neuvěřitelný (až náhodný úder) a tím v podstatě rozhodne. Na druhém stole hraje velmi povedený zápas Honza s Emilem proti nejlepší dvojici soutěže Salomon – Truc. Naši kluci vedou 2:1 na sety, ale pak je turnovští přeci jen přetlačí. Pak již bohužel není moc o čem psát. Tomáš si poradí s mladým Menclem, ale s Vávrou se mu nedaří a prohraje 1:3. Další bodík přidá Emil, znovu přes Mencla, tentokrát 3:2. Za zmínku stojí i lehká výchovná lekce od našeho zkušeného borce směrem k mladíkovi. Ten neudržel nervy na uzdě a po prasátku si „pustil pusu na špacír“. Podíváme se na velmi pěkný zápas Tomáš – Truc. Tentokrát Tomáš prohrává, kazí si procenta, ale na celkovém výsledku by toho případná výhra příliš nezměnila.

Body Jiskra: Tomáš 1; Emil 1; Honza s Matějem 0

Body hosté: Salomon 3,5; Truc 3,5; Vávra 2,5; Mencl 0; Dědek 0,5

Nic neočekávaného. Máme domluvený společný oběd Na rozcestí ve Frýdlantě. Už po 12:00 tam jsme a přemýšlíme co s načatým dnem. Dáváme si předkrm, hlavní chod, dezert, pivko a relaxujeme. Po obědě jedeme ještě na terásku do pivovaru. Marcel na Semily dorazí, ale domlouváme se, že Emil pojede a zkusí nám pomoci alespoň ve čtyřhře. Po třetí hodině vyrážíme zpět do herny. Tam Emil zjišťuje, že nemá klíče od skříňky, kde má pálku. A nikam už se mu vracet nechce. A tak znovu nastoupí naše bratrská dvojice. Soupeř přijíždí v sestavě Bělovský, Mejsnar, Janoušek a neznámý Málek.

Jiskra Raspenava „B“ x Sokol Semily „A“- 7:10

23. 3. 2019, 16:00

Matějovi se tentokrát nasazení deblů podaří. Piky s Tomášem přejedou výrazně slabší dvojici Janoušek-Málek 3:0 na sety. Na druhém stole se Honza s Matějem znovu trápí. Ale proti silné dvojici Bělovský-Mejsnar se jim podaří dostat do 5. setu. Tam však tahají za kratší konec a prohrají 7:11. Ovšem první kolo se nám příliš nedaří. Vyhraje pouze Tomáš s Málkem, Matěj sice vede 8:4 v pátém setu proti Janouškovi, ale nedotáhne to a prohraje 2:3. V tom druhém kole jdeme znovu přes Málka (tentokrát Piky) a Matěj přidá bod s Mejsnarem. Bohužel Tomášovi nevyjdou koncovky s Janouškem a prohraje 1:3. Stav je hratelný 4:6. Matěj navíc přidává bod s Bělovským. Pak ovšem Raspenava nezvládne dva duely na pět setů. V koncovkách prohraje jak Tomáš s Mejsnarem, tak Piky s Janouškem. Alespoň Honza koriguje na 6:8 s Málkem. Tomáš poráží Bělovského a stahuje na 7:8. Poslední zápas má Matěj s Málkem, kde se dá předpokládat, že vyhraje. Ale potřebujeme k vysněné remíze ještě jeden bod. Ovšem Pikymu Mejsnarův styl vůbec nesedí a prohraje ve třech setech. Honza maká s Janouškem, první set i vyhraje. Ale ty další tři patří hostovi, který dokončil své čtyřbodové utkání. Velká škoda, chybělo málo.

Body Jiskra: Tomáš 2,5; Matěj 2; Piky 1,5; Honza 1

Body hosté: Janoušek 4; Mejsnar 3,5; Bělovský 2,5; Málek 0

Nezbývá nám tedy nic jiného, než doufat v bodový zisk alespoň jednoho z Liberců ve Cvikově. Večer koukneme na STIS a vidíme, že Cvikov porazil SKST Liberec „I“ 10:7. Druhý zápas je na programu až o den déle. Naštěstí pro nás, liberecké „Jéčko“ zvládne svůj duel 10:5 a my se můžeme radovat z udržení soutěže! Hurá! Ještě musím připomenout telecí nápad Pikyho, který zavedl kasičku. Vybíráme za každý prohraný zápas a pak si uděláme pěknou rozlučku. Po rozbití prasátka zjišťujeme, že to bude pořádná párty! :-)

Zhodnocení sezony 2018/2019 – KP I

První polovinu soutěže jsem hodnotil takto:

Neuvěřitelně vyrovnaná soutěž, kde vyniká pouze Turnov, který je jasně první. A to bez ztráty kytičky. S dalšími soupeři jsme hráli vyrovnaně. Překvapivě jsme dostali největší nálož od posledního Cvikova. Naopak porazit jsme dokázali Bratříkov, Doksy a Vesec. Se ziskem 19 bodů jsme 11. s pouze tříbodovou ztrátou na 5. tým tabulky. Individuálně je to jasné. Táhne nás Tomáš, který zaznamenal pouze 2 prohry v celé soutěži a vévodí celkové úspěšnosti. Dál je to ovšem bída. Přes 50% mají odehráno Matěj (34,5%) a Honza (31,5%). Milan odehrál 21 zápasů s úspěšností 33% a Piky 18 zápasů (22,2%). Děkujeme i Emilovi a Davidovi, kteří v případě nouze zaskočili. Čtyřhry – tradičně silná disciplína Raspenavy. Tam se nám bohužel moc nedaří. Stabilní dvojice Honza-Matěj si drží 50%. Druhou dvojici zatím hledáme. Tomáš s Marcelem mají také 50%, ale odehrané pouze 4 debly. Bude to boj, ale pokusíme se udělat, co půjde, abychom soutěž udrželi..

Druhou polovinu jsme začali s Viktorkou. Doma jsme si s nimi tentokrát poradili a vyhoupli jsme se o něco výše. Pak se nám ovšem nepodařilo domácí dvojkolo Jablonec + Cvikov a znovu to vypadalo velice bledě. Doksy na nás nestačily ani v druhé polovině, ale Nový Bor nás doma znovu porazil. Doma jsme měli velkou kliku proti Bratříkovu i Vesci (obojí 10:8). Venku se nám povedla pouze remíza ve Vesci. To bylo z naší strany vše, protože doma jsme nezaskočili Turnov a na Semily jsme těsně nestačili. Ve výsledku to ovšem stačilo na předposlední místo. To by nám mělo zaručit udržení se v soutěži.

A individuální výkony. Tomáš je hvězda, na kterou se chtěl každý vytáhnout. Až v posledním kole spadl z 1. místa „až“ na konečné 4. a celkově měl 84,13%. Tojice Piky, Matěj a Honza se drželi v rozmezí 30 – 35%, což je málo na to, abychom mohli pomýšlet na lepší umístění. Milan odehrál 8 utkání (37,5%), Emil 6 utkání (26,32%) a David s námi jednou vyrazil na venkovní utkání do Cvikova.

Všem moc děkuji za celou sezonu!


bottom of page