top of page

"A": DIVIZI ZAKONČÍME NA 2. MÍSTĚ

Domácí prohra s vedoucím Libercem přerušila naši čtvrt roku(!) trvající šňůru bez prohry (poslední porážka 19.10. s tím samým soupeřem) a zároveň uťala potenciální útok na ovládnutí celé soutěže. A protože stále nejsme zcela kompletní, další zápasy spíš dohráváme. Není proto divu, že následují další tři prohry v zápasech, ve kterých jsme dokonce museli nastoupit jen ve třech. Z dalších tří zápasů i díky návratu Tomáše Z. do sestavy ale bereme 8 bodů a díky zaváhání nejbližších pronásledovatelů si předčasně zajišťujeme konečné (a krásné) druhé místo.

16.2.2019, 10:00

SKST Liberec "H" x Jiskra Raspenava "A" - 2:10

Na dvojzápas do Liberce jsme vyrazili ve třech. Céčko hraje svoje zápasy souběžně s námi, kluci z béčka nám už vypomohli dost a dost a musí se soustředit na záchranu v KP 1 a Čenda dlouhodobě nehraje. S libereckým Háčkem jsme se pořádně nadřeli už doma, tentokrát nás ale až na talentovaného Rumuna Alexe Rosu čeká úplně jiná sestava. Další dva mladíci Holík a Mareš plus neznámý Butrym.

Před zápasem si říkáme, že by to mohlo jít i ve třech, trhliny náš plán dostane ale už během debla, když Leoš s Martinem prohrají 9 v pátém proti nebojácně hrající dvojici Holík-Mareš. Když pak Martina rozstřílí Butrym a Tomáš nenajde recept na Mareše, už prohráváme 4:0. Leoš sice vykřeše naději výhrou nad Holíkem, ale vzápětí prohrává s Marešem i Martin.

Další prohry na sebe nenechají dlouho čekat a za chvíli už prohráváme 8:1. Martin pak aspoň koriguje výsledek výhrou nad Holíkem. Snaží se i Tomáš proti mladému Rosu, přes veškeré úsilí si ale ze zápasu odnáší tuplované vejce - bez zisku setu :-)) Bída je to i celkově, když si připisujeme nejtěžší prohru celého ročníku.

Body Jiskra: Martin 1, Leoš 1. Tomáš 0

Body SKST: Mareš 2,5, Rosu 2, Holík 1,5, Butrym 1, 3xWO

16.2.2019, 16:00

SKST Liberec "G" x Jiskra Raspenava "A" - 10:8

Času máme dost, tak si za odměnu dopřáváme výborný oběd v Kamenném domě. Dojde i na kávičku a nějaký ten dezert :-) Odpoledne na nás vyrukuje liberecké Géčko taktéž se třemi mladíky (Kutifel a bři Waldhauserové) a velezkušeným Mírou Svědíkem.

V deblech zkoušíme změnu. Leoš odpočívá a poprvé si spolu zahrají Tomáš s Martinem. Není to sice žádná krása, ale dvojici Kutifel/Svědík přehrají 3:0. Daří se nám tentokrát i v prvních dvouhrách, Tomáš i Martin si zlepšují dopolední dojem a vítězí hladce ve třech setech. Leoš sice v pěti setech nestačí na Kutifela, i tak ale držíme po prvním kole plichtu.

Martinovi pak stačí tři sety i na Svědíka a Tomáš všemi možnými prostředky doslova urve pětiseťák s výborně bránícím Kutifelem. Leoš sice nestačí na Štěpána Waldhausera, i tak ale stále držíme nadějnou remízu 5:5. Pomalu ale jistě se na nás nicméně začíná podepisovat náročná hra ve třech, při které není čas si odpočinout. Zvlášť když nás baví pětiseťáky. Zvlášť Tomáše. V tom dalším zase bojuje jako lev, v pátém setu to už ale na odpočatějšího ŠW nestačí. Pozadu nezůstává ani Martin, s Kutifelem volí taktiku bochánků a nakonec má v koncovce 5. setu více štěstí. Chytá se i Leoš s Vojtou W., a tak je skóre před posledním kolem opět srovnané 7:7.

Stalo se ale to, co asi muselo. Tomášovi došly síly, nervy, chuť a asi i čas (večerní ples) - výsledkem je prohra 3:0 s VW. Proti mladšímu z obou bratrů hraje pro změnu na pět setů Martin. V závěru má hned několik matchballů, ale nakonec prohrává 19:17. Tím ztrácíme i celý zápas, nic na tom nezmění ani výhra Lea nad Svědíkem. Škoda, bylo to tentokrát blízko.

Body Jiskra: Martin 3,5, Tomáš P. 2,5, Leoš 2

Body SKST: ŠW 3, VW 1, Kutifel 1, Svědík 0, 5xWO

1.3.2019, 18:30

Jiskra Kamenický Šenov "A" x Jiskra Raspenava "A" - 1:10

Po sérii tří proher s libereckými týmy jsme si chtěli spravit chuť v Kamenickém Šenově. Už poměrně tradiční trojici Leoš, Martin, Tomáš P. doplnil tentokrát neunavitelný Piky. Domácí nasadili omladinu - z Děčína hostující Grubr, mladý Korp, Nacházel a zkušený Čermák.

V deblech se nadřou hlavně Piky s Tomem, vedou 2:0, ale nakonec musí zápas zachraňovat až v koncovce pátého setu. V úvodních pěti singlech pak rozhodujeme o osudu celého zápasu, když neztratíme ani set(!) Za zmínku stojí hlavně Pikyho destrukce mladého Korpa (5,5,3 a podání ruky za stavu 7:3 v posledním setu) a také Leošův zářez děčínské naděje Grubra.

Převahu potvrzujeme i v dalších zápasech. Jediné tahanice máme s Grubrem, Tomáš s ním v pěti setech prohraje, Martin naopak pátý set urve. Leoš i Piky pokračují stoprocentně, a tak se za dvě hoďky pakujeme s výhrou 10:1.

Body Jiskra: Martin 3,5, Leoš 2,5. Piky 2,5, Tomáš 2,5

Body SKST: Grubr 1

2.3.2019, 16:00

TJ Jiskra Nový Bor "A" x Jiskra Raspenava "A" - 10:7

Potřetí v krátké době cestujeme na utkání jen ve třech. Kromě dlouhodobě zraněného Tomáše Z. tentokrát chybí i Martin. Toho zastupuje Matěj D. a doplňuje Leoše s Tomášem Prosou. Za domácí nenastupuje jednička Fojtík. I tak je ale sestava Ivan, Vojtěch, Hofman a Hekerle v roli favoritů.

V deblech naskakuje nově složená dvojice Leoš s Tomášem a hned slaví úspěch, byť až v pěti setech. Singly nerozehráváme vůbec špatně, Matěj sice nezvládá koncovky s Hofmanem a prohrává, Leoš s Tomášem ale korigují a stav je nerozhodný 3:3. Pak se přidává i Matěj a připisuje cenný bod s Vojtěchem. Tomáš zvládá koncovky s Hekerlem, ale Leoš nestačí na svého "oblíbence" Ivana. Je to 5:5 a průběh nápadně připomíná zápas v Liberci.

A platí to i nadále, Matějovi nesedí hra Hekerleho, ale Tomáš otočí a ubojuje výhru s Ivanem. Leoš v pohodě přehraje Hofmana a je to 7:7. To je od nás ale všechno. Ivan si poradí s Matějem, Tomáš kvůli bolesti zad skrečuje Hofmanovi a Leoš nestačí na Vojtěcha. Body nebyly daleko, za prohru 10:7 se ale nemusíme stydět.

Body Jiskra: Tomáš 3,5, Leoš 2,5, Matěj 1

Body Bor: Hofman 2, Ivan 2, Vojtěch 1, Hekerle 1, 4xWO

16.3.2019, 10:00

Jiskra Raspenava "A" x TJ Spartak Chrastava "A" - 9:9

Ne, sejít se v kompletní sestavě nám prostě není souzeno. Když už se (neskutečně rychle) po operaci vrací Tomáš Zahradní, omarodí pro změnu Tomáš Prosa. Nic se neděje. Jako čtvrtý tentokrát zaskakuje Milan Ryšavý a stává se tak 11. hráčem, který letos za naše Áčko nastoupil (což by dost možná už samo o sobě stálo za zápis do Guinessovky :-)

Tajně doufáme, že Chrastava nepřiveze to nejsilnější. Ale marně. Svoboda, Cinibulk, Martenek, Žemlička. Je jasné, že to nebude 10:0 jako prvním vzájemném duelu. Tentokrát se nadřeme...

Remízou končí úvodní debly. Oba 3:0 a nejspíš podle papírových předpokladů. Moc se nám nedaří ani v úvodních singlech, když bod přidává akorát Martin s Žemličkou. V druhém kole už je to ale o poznání veselejší. Milan sice prohraje s hostující jedničkou Svobodou (byť vyhraje první set a nevypadá to marně), ale ostatní zápasy jsou naše. Zvlášť potěší Tomášovo vybojované pětisetové vítězství s Martenkem. 5:5.

Tím naše aktivita nekončí a dostáváme se do trháku. Leoš porazí Žemlu, Tomáš smázne 3:0 hostující jedničku Svobodu a Martenek skrečuje Martinovi. Když pak Leoš otočí zápas s Cinibulkem, vedeme po pěti výhrách v řadě už 8:5! Hosté se ale nevzdávají. Žemlička si spraví chuť s Milanem a Svoboda poprvé v kariéře porazí Martina. Leoš nám naštěstí zajišťuje aspoň remízu, když porazí takticky odpočívajícího Martenka. Poslední slovo patří ale hostům. Milan skrečuje Cindovi a tak je to na Tomášovi. Bohužel pro něj ale Žemlička hraje v životní formě a výhrou ve třech setech dovádí celý zápas k asi zasloužené remíze.

Body Jiskra: Leoš 3,5, Martin 2,5, Tomáš Z. 2, Milan 0, 1xWO

Body Chrastava: Svoboda 3,5, Žemlička 2, Martenek 1,5, Cinibulk 1, 1xWO

16.13.2019, 16:00

Jiskra Raspenava "A" x SKST Cvikov "A" - 10:5

K předposlednímu utkání sezony přijel do Raspenavy poslední tým soutěže a jasný sestupující Cvikov. Za nás Milana vystřídal Matěj, hosté dorazili ve složení Bílek, Fišera, Bárta a Česenek.

V deblech kopírujeme dopolední klání. Martin s Leošem přidávají další výhru a upevňují si 2. místo úspěšnosti celé soutěže, Tomáš s Matějem nakonec slibně rozehrané utkání ztratí v 3:2. Dobře nezačínáme ani singly, Bárta totiž nečekaně přetlačí Leoše a zkušený Bílek si poradí s Matějem. Tomáš s Martinem naštěstí včas utnou hostující vítěznou sérii a srovnávají na 3:3.

Bártovi to dneska chodí, což poznává po Leošovi i Matěj. Pak už ale otěže zápasu přebíráme do svých rukou a připisujeme si hned 6 výher v řadě. Blízko bodu je během této šňůry za hosty jen Fišera s Leošem. Ten si nakonec připisuje výhru proti Matějovi, o našem vítězství ale rozhoduje po chvíli Martin, který si (byť v pěti setech) poradí s Bártou. Za zmínku stojí snad ještě 8 piv, které už měl v době zápasu v sobě Ruda Bílek :)

Body Jiskra: Martin 4,5 Tomáš Z. 3, Leoš 2,5, Matěj 0

Body Cvikov: Bárta 2,5, Bílek 1,5, Fišera 1, Česenek 0

bottom of page