top of page

34. ročník Velké ceny

Poslední srpnový víkend jsme v Raspenavě uspořádali tradiční Velkou cenu. Počáteční obavy z nízké účasti byly brzy rozehnány a my jsme mohli přivítat více než 40 aktivních hráčů stolního tenisu. Jako již tradičně měl největší zastoupení SKST Liberec, ale dorazili i borci ze Cvikova, Ústí, Teplic, Kolína, České Lípy, Mladé Boleslavi či sousedního Frýdlantu. Byli jsme velice rádi, že si přišli zahrát i neregistrovaní hráči, kteří tak mohli poměřit síly s hráči z vyšších soutěží. Na tento rok jsme připravili tři kategorie. Tu hlavní (bez výkonnostního omezení), soutěž do KP II a soutěž čtyřher. Pojďme se stručně podívat na průběh jednotlivých kategorií:

Hlavní soutěž:

V devíti skupinách (čtyř a pětičlenné) se hrálo o 2 postupová místa do vyřazovacích bojů. Tam jsme byli svědky jednoho překvapení a to bohužel na úkor našeho borce. Tomáš Z. nezvládl 5. set s Plačkem, nestačil ani na Pepu Kutifela a musel se tak spokojit se 3., nepostupovým místem. Už některé zápasy ve skupinách nabízeli velice pěknou podívanou. První kolo play-off přálo favoritům. Stejně tak čtvrtfinále se odehrálo dle papírových předpokladů. Do semifinále se tak dostal Pepa Medek a Petr Macela. O poznání méně "zkušené" semifinále bylo semifinále č. 2, kam se probojoval Martin Pařízek a Alexandru Robert Rosu. V utkání ostřílených hráčů se nakonec radoval, možná trochu překvapivě, Petr Macela. Druhým finalistou se pak stal Martin Pařízek, který přeci jen využil známé prostředí - ve velké hale v Raspenavě už má něco odehráno. Velmi pohledné finále bylo více než vyrovnané. Možná se na první pohled zdálo, že má Macela navrch, ale Martin dotáhl utkání do rozhodujícího 5. setu a koncovku si zkušeně pohlídal. Krom Tomáše Z. ze základní skupiny nepostoupil ani Piky s Matějem. Naopak Tomáš P. a Martin si vedli velice dobře a prohráli až ve čtvrtfinále s budoucími vítězi. Tomáš hrál s Macelou velmi pěkně, ale do finále měl přeci jen blíž Martin, který měl na budoucího šmapiona dokonce matchball. Škoda.

Soutěž do KP II:

I v této soutěži jsme začínali ve skupinách, ze kterých se šlo do vyřazovacího pavouka. Do finále se nakonec po velice sympatickém výkonu dostal Jiří Starý ml., když porazil v semifinále Holubce. Jeho soupeřem pak byl Erik Mareš, který přešel přes Jana Suju. Právě Suja vyřadil našeho Marcela ve čtvrtfinále. I tady se finále divákům muselo líbit. Mladý Mareš nakonec Jirku přetlačil a mohl se radovat z vítězství v této kategorii.

Soutěž čtyřher:

V soutěži čtyřher nedošlo k žádnému většímu překvapení. Dvojice Pařízek-Medek neměla konkurenci a dokráčela si k pohodovému celkovému vítězství. V semifinále je nezastavilo raspenavské duo Tomášů a ve finále pak ani Martin spolu se svým bývalým spoluhráčem z SKP Radkem Luňákem.

Celkově tak hodnotíme turnaj velice kladně. Hlavní rozhodčí Honza i jeho asistent Emil zvládli svou roli na jedničku. Byl zajištěn i bufet, který měl na starosti Milan. Všem patří velký dík. Stejně tak všem, kteří se jakkoliv podíleli na chodu turnaje.

Pár fotek z turnaje naleznete ještě zde

Všem děkujeme za účast a těšíme se na další ročník!

bottom of page