top of page

Áčko po třech kolech na čele divize

Áčko vykročilo do nové sezóny pravou nohou, když si z úvodních tří zápasů připsalo samé výhry při celkovém skóre 30:6. S devíti body se tak drží na prvním místě celé soutěže.

21.9.2019, 16:00

Loko Depo Liberec "B" x Jiskra Raspenava "A" - 3:10

K prvnímu zápasu jsme vyrazili v kompletní sestavě (Tomáš Zahradník, Tomáš Prosa, Leoš Horák a Martin Suchánek) do liberecké Home Credit arény proti domácímu béčku Loko Depo. To nastoupilo v sestavě Vinter, Zdvihal, Batthyány a Frýba. Úvod utkání byl vyrovnaný, nechtěně tomu "pomohly" naše loňské deblové jedničky Martin s Leošem, kteří sice proti Batthyánymu se Zdvihalem srovnali z 0:2 na 2:2, v koncovce pátého setu ale nakonec 13:11 prohráli. Druhý debl naštěstí hladce vyhráváme.

Domácí se pak dokonce dostávají do vedení, když Martin ztratí náskok 2:1 a nestačí na Vintera. V dalších singlech se nám ale daří víc a když TP otočí z 0:2 zápas se Zdvihalem, odskakujeme na slibných 5:2. TZ pak sice prohraje se Zdvihalem, další body už ale domácím nedovolujeme. Důležité jsou hlavně zvládnuté páté sety (TP s Batthyánym a Leoš s Vinterem), které definitivně lámou odpor soupeře. Série pěti výher v řadě nakonec vyústí v hladké vítězství.

Body Jiskra: Tomáš P. 3,5, Tomáš Z. 2,5, Leoš 2, Martin 2

Body Lípa: Zdvihal 1,5, Vinter 1, Batthyány 0,5

5.10.2019, 10:00

Jiskra Raspenava "A" x TJ Lokomotiva Česká Lípa "A" - 10:0

I k prvnímu domácímu zápasu jsme nastoupili v kompletní sestavě. Lípa oproti tomu připravila hned několik změn. Chyběl Just, naopak přijel Tomek, který před sezonou přestoupil z Cvikováčku, a také mladík Jindrák, který loni nastupoval v KP 2. Doplnili je Bříza a Flanderka, do debla nastoupil i Milata Vl. st.

My jsme vstoupili do zápasu v dobré náladě, které pomohla i sedmihvězdičková Metaxa od čerstvého dědečka Leoše :) Čtyřhry se nám tentokrát daří obě a po shodném výsledku 3:1 jdeme do vedení. Do vedení, které už jen navyšujeme. Přestože Martin má s Břízou plné ruce práce (a mimo jiné obrací první set z 3:10 na 12:10), Tomek i Jindrák předvádějí pohledné výměny a i Flanderka dělá, co může. Tentokrát je to málo. Za necelé dvě hodiny je hotovo.

Body Jiskra: všichni 2,5

Body Lípa: 0

5.10.2019, 16:00

Jiskra Raspenava "A" x TJ Jiskra Nový Bor "A" - 10:3

Odpoledne očekáváme víc práce. Jednak proto, že Leoš vyráží do Prahy za čerstvě narozeným vnukem, a pak taky kvůli Fojtíkovi, který by po zranění měl již být fit. Leoše nahrazuje Milan a za hosty přijíždí kromě Fojtíka trojice Ivan, Vojtěch a Hofman.

V deblech je to tuhý boj na obou stolech. Nově složená dvojice Milan/Martin zaskočila Fojtíka s Vojtěchem a dostala se do vedení 2:0. Všechny sety jsou vyrovnané a v tom čtvrtém mají dokonce tři mečboly. Ani jeden ale nevyužijí a nakonec ztratí i celý zápas. Přesto žádná ostuda :) Tomášové naopak nepříznivý vývoj otáčejí, a tak se po deblech rozcházíme smírně.

V singlech máme od začátku navrch. V prvním kole prohrává jen Milan, přestože s Ivanem nehraje vůbec špatně. Naopak TP si dá po obědě půlhodinového šlofíka a v zápase s Fojtíkem je to znát :). Vítězí 3:1 a my odskakujeme po prvním kole do vedení 4:2. V druhém kole se situace opakuje. Fojtík si poradí s Milanem, ostatní zápasy ale zvládáme a odskakujeme do slibného vedení 7:3.

Když si pak na Fojtíka vyšlápne i Tomáš a své zápasy doklepou do vítězného konce i Tomáš P. s Martinem, můžeme se radovat ze třetí výhry v sezoně.

Body Jiskra: Tomáš P. 3,5, Tomáš Z. 3,5, Martin 3, Milan 0

Body Bor: Fojtík 1,5, Ivan 1, Vojtěch 0,5, Hofman 0

bottom of page