top of page

"A": jako den a noc

Dva velmi těžké dvojzápasy čekaly naše áčko v krajské divizi. První test proti liberecké dvojici týmů jsme zvládli na jedničku, o 14 dní později se nám však výjezd do Vesce a Turnova vůbec nepovedl. S bilancí pěti výher a dvou porážek jsme se tak propadli na třetí místo tabulky, která se začíná poměrně zamotávat.

19.10.2019, 10:00

Jiskra Raspenava "A" x SKST Liberec "F" - 10:6

Hned dopolední zápas proti libereckému eFku měl být podle papírových předpokladů vůbec ten nejtěžší. Ze tří týmů SKST má právě sestava Kutifel, Brožík, Korp, Mareš a Smetana největší ambice na postup do 3. ligy. Ve stejné sestavě, kromě mladého Mareše, dorazili liberečtí i do Raspenavy. My byli kompletní.

Důležitost zápasu značil už nezvykle brzký příjezd domácích i hostů. Do utkání vstoupila lépe Jiskra, když ovládla obě dvě čtyřhry. Důležitý bod přidali hlavně Tomášové, kteří dokázali z 0:2 otočit zdánlivě prohraný zápas proti dvojici Smetana/Kutifel. Lépe jsme zvládli i první kolo dvouher, když za liberecké přidal bod jen bezchybně hrající Kutifel proti Leošovi. V tu chvíli jsme tak už vedli 5:1.

A to nebylo všechno, i v dalších čtyřech dvouhrách jsme byli lepším týmem a sahali dokonce po vedení 9:1. Chyběl kousek, když

Tomáš P. vedl nad neustále si stěžujícím Pepou Kutifelem 2:0 a 6:2. Třetí set ale Tomáš nedotáhl do vítězného konce, Kutifel navíc dostal čočku od spoluhráčů, aby přestal "brečet" a hrál. To mu evidentně pomohlo, zlepšil se a celý zápas nakonec otočil. I tak nicméně Jiskra vedla nečekaně vysoko 8:2.

Zápas se pak ale zkomplikoval, když ani Tomáš Zahradník nedotáhl zápas s Kutifelem za stavu 2:0 do vítězného konce. Tomáš se navíc během utkání zranil a dohrál. Martin pak ztratil dobře rozehraný zápas s Korpem a Leoše vystřílel Brožík. Nejednou je to už jen 8:5 a my se začínáme strachovat. Trochu nás uklidnil Tomáš Prosa, když si poradil s Pepou Smetanou. Kutifel přidal pak ještě čtvrtý bod, ale zápas a všechny body pro Jiskru uzmul Leoš proti Korpovi.

Body Jiskra: všichni 2,5

Body Liberec: Kutifel 4, Korp 1, Brožík 1, Smetana 0

19.10.2019, 16:00

Jiskra Raspenava "A" x SKST Liberec "G" - 10:3

Tomáš Z. se po dopoledním zápase rozhodl odjet k doktorovi (natažený/natržený sval na chodidle), proti libereckému Géčku ho proto ochotně zastoupil Milan Ryšavý. Soupeř do Raspenavy nepřivezl k naší radosti to nejsilnější. Honzu Mečla doprovodil zkušený Požárský a mladíci Matěj Vogel a Tomáš Holík.

Debly jsme zvládli bez ztráty kytičky, hosté ale srovnali hned prvních dvouhrách, když Mečl porazil Leoše a Holík Milana. Vedení nám zpátky získali Martin s Tomášem. Za hosty následně snížil svým druhým bodem Mečl. Víc bodů už ale Liberec nepřidal. Šest z dalších sedmi zápasů jsme vyhráli 3:0. Za zmínku tak stojí určitě nejhezčí zápas odpoledne mezi Tomášem a Honzou Mečlem. Řadu krásných výměn v pěti vyrovnaných setech nakonec ovládl Tomáš a my tak přidali do sbírky pátou týmovou výhru.

Body Jiskra: Tomáš P. 3,5, Martin 3,5, Leoš 2,5, Milan 0

Body Liberec: Mečl 2, Holík 1

Pohled na tabulku, které s pěti výhrami a skvělým skóre 40:15 vévodíme, nám kalí zranění Tomáše, který nebude k dispozici minimálně pro další těžký dvojzápas ve Vesci a Turnově.

2.11.2019, 10:00

TJ Sokol Vesec "A" x Jiskra Raspenava "A" - 10:8

Zraněného Tomáše nahradil v sestavě našeho Áčka pro dvojzápas s Vescem a Turnovem Marcel. Jak Vesec, tak Turnov oproti minulým sezónám významně posílili. Proto jsme věděli, že nás bude čekat tuhý boj o body.

Ve Vesci nás přivítali vřele čajem (a následně i pivem, párky atd.) a v očekávané sestavě Ježek, Jiříček, Fejtek, Líbal. A jestliže ve Vesci nás měl čekat přece jen o něco snazší zápas než odpoledne, hned po čtyřhrách tenhle předpoklad vzal za své. Jiříček s Líbalem totiž vyprovodili 3:0 Tomáše s Pikym a toužený bod nepřidali ani Leoš s Martinem. Ztráceli jsme tak hned od začátku, což se ukázalo být jedním s klíčových momentů.

Skóre jsme sice hned v prvních dvouhrách dorovnali, ale hned další zápas Leoše s Líbalem ukázal, jaká to bude dřina. Leoš sice s vypětím všech sil v pátém setu 13:11 vyhrál, ale jestliže jsme čekali relativně snadné body proti dvě horším hráčům Vesce, tak tohle utkání ukázalo, že to bude boj v každém zápase. Platilo to i o souboji Tomáše s Jiříčkem, který vypadal zpočátku jasně (hladce 0:2), ale postupně se zkomplikoval, až z toho byl bod pro hosty (10 v pátém).

A takové ztracené pětiseťáky jsme přidali ještě další čtyři, dva z nich bohužel v posledních dvou zápasech, do kterých jsme nastupovali za stavu 8:8. Remíza by zápasu slušela určitě víc (na míčky jsme dokonce vyhráli), ale na to se nehraje.

Body Jiskra: Tomáš P. 3, Martin 3, Leoš 1, Piky 1

Body Vesec: Ježek 3,5, Jiříček 3,5, Fejtek 1,5, Líbal 1,5

2.11.2019, 16:00

Sokol Turnov "A" x Jiskra Raspenava "A" - 10:7

Po dopoledním smolném zápase jsme hledali jen těžko morál. Oběd u Kvapila byl sice fajn, jinak jsme to ale spíš chtěli už mít za sebou, než cokoli jiného. Hosté nastoupili v očekávané sestavě Truc, Salomon, Vávra a pražská posila Marat.

Vývoj čtyřher nám moc nepřidal. Tomáš s Pikym sice bojovali a hráli lépe než dopoledne, na sety ani body to ale nestačilo. Leoš s Martinem sice dovedli utkání do pátého setu, ale stejně jako dopoledne koncovku nezvládli.

Ve dvouhrách jsme se ale přece jen probudili. Tomáš odehrál krásný zápas s Maratem, kterému chybělo jen více štěstí v koncovkách setů. Martin na druhém stole urval cenný bod s Trucem a následně Leoš s Vávrou. Marcel si nenašel recept na Salomona, ale už víme, že ostuda z toho nebude.

V dalších zápasech jsme navíc začali vzdorovat ještě víc a po výhrách Tomáše a Martina jsme srovnali na 4:4. I další vývoj je možná vyrovnanější, než domácí zpočátku čekali. Po výhře Martina nad Danem Salomonem a cenném skalpu Pikyho, který si vyšlápl na Truce (a vymazal si z ELA Tomáše P.), bylo znovu všechno otevřené - skóre 7:7.

Podobně jako ve Vesci nám ale poslední zápasy nevyšly. Salomon se bohužel proti Tomášovi rozehrál a přetlačil ho 3:1, Marat nedal šanci Martinovi a Truc odvrátil hrozící vejce s Leošem. Domácí si tak připsali nejspíš zasloužené vítězství 10:7, které jim zkusíme oplatit v odvětě v Raspenavě, snad tentokrát v kompletní sestavě.

Body Jiskra: Martin 3, Tomáš P. 2, Leoš 1, Piky 1

Body Turnov: Marat 4,5, Salomon 3,5, Truc 1,5, Vávra 0,5

Po dvou porážkách jsme tedy spadli na třetí místo, všechno je ale stále otevřené. V dalších zápasech nás čeká Chrastava a Jablonec, proti kterým snad už opět budeme kompletní.

bottom of page