top of page

"B": Raspenavský válec

V půlce února nás čekalo papírově jednodušší domácí dvojkolo. V pátek jsme se sice museli obejít bez Honzy, který brázdil sjezdovky v Alpách, ale jinak jsme byli kompletní. Místo Honzy naskočil nestárnoucí Jirka Sršeň, jehož Céčko mělo naštěstí odložený zápas.

Jiskra Raspenava "B" x Jiska Nový Bor "D" - 10:1

14. 2. 2020, 18:30

Na Valentýna k nám přijel Nový Bor. Venku jsme vyhráli bez Matěje 10:0 a byli jsme zvědavý, koho přivezou novoborští tentokrát. Krom vedoucího Bartoše to bylo samé překvapení. Starý známý Pěnkava už sice nemá takové výsledky, ale stále je to zkušený borec. A k tomu naopak přibrali dravé mládí v podobě mladých slečen Nykodýmové (rn 2002) a Kašubiakové (rn 2004). Podle rozehry vypadaly holky celkem nebezpečně, ale uvidíme, co předvedou při hře.

Jedničkami se pro debl se pro tento zápas stali Piky s Matějem. Hráli proti juniorkám, které měly problémy s Pikyho anťákem a tak jsme vyhráli poměrně snadno 3:0. Stejný výsledek se zrodil na druhém stole a my tak vedli 2:0. Matěj v prvním zápase nakonec přetlačil v pátém setu Nykodýmovou, Jirka bez zaváhání s Kašubiakovou a Emil si poradil s Bartošem. K překvapení tak došlo jen Marcela. Ten nezvládl dobře rozehraný 4. set s Pěnkavou a v pátém setu už tahal za kratší konec. Nicméně to bylo ze strany soupeře vše a my se mohli radovat z hladké výhry 10:1

Body Jiskra: Emil 3,5; Jirka 2,5; Matěj 2,5; Piky 1,5

Body hosté: Pěnkava 1; Nykodýmov, Kašubiaková i Bartoš 0

Na sobotní zápas se už vrací Honza a my tak můžeme nastoupit v základu. Ani Cvikov neměl být nepřekonatelnou překážkou a tyto předpoklady se také potvrdili. Soupeř navíc přijel pouze ve 3. Dobře hrající dvojici Plaček - Fojt doplnil ještě slabší Tomek st.

Jiskra Raspenava "B" x Cvikováček Cvikov "A" - 10:0

15. 2. 2020, 16:00

Zápas jsme začali o hodinku dřív. Na Cvikovu bylo poměrně vidět, že to chtějí mít rychle za sebou a my jim to také dopřáli :-) Honza s Emilem vyhráli 3:0, v posledním setu přišlo dokonce "vajíčko" A když pak Matěj s Honzou vyhráli své první singly shodně 3:2 bylo vymalováno. Hostům se nepovedlo získat ani bod a asi za 50 minut bylo hotovo .

Body Jiskra: Honza 2,5, Emil 2,5, Piky 1; Matěj 1

Body hosté: Plaček, Fojt, Tomek st. 0

Nikomu rychlý konec nevadil, protože jsme měli v plánu jít s Pikym oslavit jeho kulatiny na Rychtářův statek. Velmi pěkné prostředí, dobré jídlo a pití. To bylo parádní zakončení úspěšného dne. Piky ještě jednou děkujeme a přejeme jen to nejlepší!

Vzhledem k ostatním výsledkům se nám povedlo vyškrábat se zpět na ztracenou první pozici. O tu se sice dělím s Jablonečkem, ale díky lepšímu vzájemnému utkání i lepšímu skóre jsme v čele! V dalším kole nás čekají nevyzpytatelné Liberce. Ani jeden však nehraje v oslnivé formě, tak uvidíme, koho na domácí zápasy nasadí.


bottom of page