top of page

"B": Bezchybné čtyřhry na 6 bodů nestačí

SKST Liberec, vzhledem k obrovské základně a širokým soupiskám v podstatě všech týmů, je vždy nevyzpytatelný soupeř. Navíc, když se blíží konec sezony a týmy nemají jistotu záchrany, dá se očekávat, že postaví to nejlepší co mohou. V případě "Káčka" jsme to věděli už dopředu. Aničku Stránskou, která nás loni vykostila všechny (včetně Tomáš Prosy :-) doplnil mladý Bob Čermák, s trávou hrající Tauchman a levoruký Marholt. My po menších peripetiích nakonec v plné sestavě na oba zápasy.

SKST Liberec "K" x Jiskra Raspenava "B" - 10:7

29. 2. 2020, 9:30

Do Liberecké haly přijíždíme včas a v dobrém rozpoložení. To nám zůstane i po čtyřhrách. Honza s Emilem vcelku pohodlně porazí Marholta s Taouchmanem. Piky s Matějem to mají o něco těžší, ale dva poslední sety vyhrají s pětkou a drží se tak na špici čtyřher KP II. Pak ovšem přicházejí 3 prohry v řadě. Marcel vyhraje první set se Stránskou, ale pak už na ni nestačí. Čermák si poradí s Matějem a Marholt s Honzou. Jediný bod Raspenavy tak přidává Emil po bezchybném výkonu s Tauchmanem. Stav je 3:3. Pak sice Piky porazí Čermáka, ale další 3 zápasy opět prohráváme. Mrzí především pak Honzova prohra s Tauchmanem, kdy to měl náš hráč velmi dobře rozehrané. Pak se trochu nadechujeme vyhrává Piky i Matěj a srovnáváme na 6:6. Pak do konce ovšem boduje už jen Marcel a prohráváme 10:7. Ani silné debly někdy nestačí. Neprohráli jsme ani jeden pětiseťák a tak se jen těžko dá mluvit o smůle :-)

Body Jiskra: Piky 3,5; Emil 1,5; Matěj 1,5; Honza 0,5

Body domácí: Stránská 4, Čermák 3, Marholt 2, Tauchman 1

Dáme se oběd na Cvičáku a odpoledne jsme odhodlaní vyhrát!

SKST Liberec "C" x Jiskra Raspenava "B" - 8:10

29. 2. 2020, 14:15

Na vedlejších stolech jsme viděli sestavu našeho odpoledního soupeře, takže jsme tušili do čeho půjdeme. Ale ejhle, když jsme přišli po obědě, spatřili jsme Monču Pařízkovou a věděli jsme že to znovu bude boj! K mládežnické reprezentantce se přidal Lieskovský, Vogel a Absolonová. Navíc podporováni vedoucím Židem a trenérem Káňou.

Začátku jsme se ovšem nezalekli a dopřáváme si vedení 6:1, když prohraje pouze Honza s Pařízkovou. Za zmínku rozhodně stojí vyhraný debl Honzy s Emilem proti silné dvojici Vogel-Pařízková - dost možná i rozhodující bod. Sice vedeme 6:1, ale v dalších devíti zápasech uhrajeme pouze 3 body, nedaří se především Matějovi, a stav je najednou 8:8! Naštěstí máme zkušené borce na závěr. Emil v 5. setu s Lisekovským zmobilizuje zbytek sil a vyhraje 11:7. Honza si pak v rozhodujícím zápase pohlídá Máju Aboslonovou poměrem 3:0 a my si můžeme oddechnout.

Body Jiskra: 3,5; Honza 2,5; Emil 2,5; Matěj 1,5

Body domácí: Pařízková 4; Vogel 2; Lieskovský 1, Absolonová 1

V dalším dvojkole nás čeká doma Tanvald, který bojuje o záchranu. A v pátek pak nebezpečná Nová Ves, které máme co vracet. Měli bychom být v plné sestavě, takže uděláme maximum pro to, abychom dvakrát vyhráli.

Navíc Jabloneček zaváhal, poměrně překvapivě, ve Cvikově a my se tak díky lepšímu vzájemnému zápasu a výrazně lepšímu skóre držíme na 1. příčce!


bottom of page