top of page

Áčko s náskokem druhé

Odložení zápasů 19. a 20. kola vinou šíření koronaviru a následným nařízením vlády o uzavření vnitřních sportovišť má i své výhody. Dává čas ohlédnout se za několika posledními zápasy, ze kterých jsme doposud neposkytli zpravodajství. Pojďme tedy ve stručnosti shrnout posledních devět utkání, ve kterých si raspenavské áčko připsalo 8 výher, ale také jednu důležitou porážku.

30.11.2019, 16:00

TJ Sokol Jablonec nad Jizerou "A" x Jiskra Raspenava "A" - 4:10

Začínáme v Jablonci nad Jizerou, kam jsme se vypravili jako 2. tým tabulky se ztrátou dvou bodů na první SKST Liberec "F". Jabloneček před sezonou posílil o vietnamského útočníka Vu Duy Tiepa, tradičním oporám v čele s Milanem Šírem se však nedaří tolik, jako v minulých sezónách, Jabloneček si tak i přes papírové předpoklady nevede v tabulce příliš dobře. My se musíme obejít bez Leoše, kterého zastupuje v kp2 válící Piky. Očekáváme těžký zápas.

Remízové skóre nevydrží dlouho, hned v prvním kole soupeři utíkáme, důležitý bod přidává na úvod TP s Šírem. Když pak TZ otočí zápas s Vu Duy Tiepem, vedeme už 7:2. Komplikací je pak Martinova ztráta se stejným soupeřem, ale drama se nekoná. TZ smete Milana Šíra a cenný desátý bod vydoluje Piky s Lukášem Naděje. Paráda!

Body Jiskra: Tomášové 2,5, Martin 1, Piky 1, 3x WO

Body Jabloneček: Wu Duy Tiep 2,5, Šír 1, Naděje 0,5

Za dvě hodiny máme hotovo, takže je čas i na pivo a tlačenku v nedaleké hospodě. A pokud si pamatuju, padly i nějaké ty panáčky :)

1.12.2019, 10:00

SKST Liberec "H" x Jiskra Raspenava "A" - 8:10

O nic lehčí práci nečekáme jako nejbližší pronásledovatelé prvního SKST "F" ani v Liberci, kde nás hostí tým "H" ve složení Obešlo st., Obešlo ml., Svědík a Řípa. My nastupujeme naštěstí kompletní.

Vzrůstající deblovou formu potvrdili proti Řípovi s ml. Obešlem Leoš s Martinem, když poměrně hladce vítězí 3:1. Bohužel Tomášové nestačili na sehranou dvojici matadorů Svědík, Obešlo st.

Podobně jako debly byly ostatně vyrovnané prakticky všechny zápasy. Hned 10(!) z 18 utkání se rozhodovalo až v pátém setu. Průběh celého zápasu dokumentují hned první tři singly. TP přehraje Pepu Obešla st. 8 v pátém, Martin podlehne Řípovi 11 v pátém a TZ přetlačí Svědíka 9 v pátém.

Kromě vyrovnaných zápasů ale utkání přináší také v každém kole podobný scénář. Za domácí boduje Pepa Obešlo ml. a skvěle hrající Řípa, my děláme body přes Míru Svědíka a Pepu Obešla st. S železnou pravidelností to tak jde až do posledního kola, kdy scénář naruší náš Tomáš Prosa výhrou nad mladým Obešlem. To je rozhodující pro celé více než čtyřhodinové utkání, ve kterém vítězíme těsně 10:8.

Body Jiskra: Tomáš P. 3, Martin 2,5; Leoš 2,5, Tomáš Z. 2

Body SKST: Řípa 4, Obešlo ml. 3, Obešlo st. 0,5, Svědík 0,5

Díky zaváhání vedoucího SKST "F" v Chrastavě jsme se v tabulce dostali na druhém místě na rozdíl pouhého jednoho bodu od čela. Celkem máme 29 bodů za 9 výher a 2 porážky.

18.1.2020, 16:00

Jiskra Raspenava "A" x Lokodepo Liberec "B" - 10:8

Do nového roku 2020 a druhé poloviny sezony jsme vstoupili podobně, jako jsme uzavřeli první část. Tedy těsným vítězstvím. Tentokrát nás téměř dokonale zaskočilo Lokodepo, které se pohybuje spíše ve spodní polovině tabulky.

Soupeř nás překvapil skvělým týmovým výkonem, když dokázali bodovat Minář, Zdvihal, Vinter i Batthyány. Na naší straně se nedařilo hlavně Leošovi, ale ani v podání Martina a Tomáše Prosy to nebylo po svátcích podařené utkání. Zachránil nás naštěstí skvěle hrající Tomáš Zahradník, který zvládl dva pětiseťáky a v posledním rozhodujícím utkání si poradil i s hostujícím Minářem. Skvěle, Tome!

Body Jiskra: Tomáš Z. 4,5, Martin 2,5, Tomáš P. 2,5, Leoš 0,5

Body Lokodepo: Minář 3, Vinter 2, Batthyány 2, Zdvihal 1

1.2.2020, 16:00

TJ Jiskra Nový Bor "A" x Jiskra Raspenava "A" - 3:10

Do Nového Boru jsme vyrazili tentokrát bez lyžujícího Tomáše Zahradníka, kterého z Béčka zastoupil Matěj. Ani soupeř ale nedorazil kompletní, chyběla zejména jednička Fojtík.

Základ dobrého výsledku jsme položili už v deblech, kde kromě Leoše s Martinem připsali bod i TP s Matějem. V singlech ještě navyšujeme náskok, když neboduje jen Matěj se zkušeným Ivanem. Rázem odskakujeme do vedení 8:1, za zmínku přitom stojí hlavně soukromá střelnice, kterou si v posledních třech setech otevřel Leoš proti Ivanovi. Domácí borec (stejně jako asi všichni) nevěří, že to může Leoš vydržet. Ale ejhle, ze stavu 2:0 a 8:4 je z toho nakonec vítězství Leoše 3:2 (poslední tři sety přitom -8, -4, -4). Na to jen tak v Boru nezapomenou :-) Z Boru si nakonec odvážíme poměrně hladkou výhru a chystáme se na nedělní výjezd do Lípy.

Body Jiskra: Leoš 3,5, Tomáš 3,5, Martin 2,5, Matěj 0,5

Body Bor: Oliverius 1, Ivan 2

2.2.2020, 10:00

TJ Lokomotiva Česká Lípa "A" x Jiskra Raspenava "A" - 4:10

Do Lípy vyrážíme opět kompletní, v prvním vzájemném zápase jsme českolipákům uštědřili debakl 10:0, proto jsme očekávali, že nám to budou chtít aspoň částečně vrátit.

Získat bod se jim daří hned v deblech, když Tomášové hladce prohrají s dvojicí Just, Flanderka. Leoš s Martinem jedou ale v poslední době na vítězné vlně. 1:1.

První kolo singlů je vyrovnané a stav je 3:3, pak ale odskakujeme. Příliš se sice nedaří Tomášovi Z., ale ostatní bodují. Desátý bod přidává Leoš, který tak završuje veleúspěšný víkend. Během něj si připsal on i Tomáš Prosa bilanci 6:0. Paráda!

Body Jiskra: Leoš 3,5, Tomáš P. 3, Martin 2,5; Tomáš Z. 1

Body Lípa: Just 1,5, Flanderka 1,5, Jindrák 1, Tomek 0

15.2.2020, 10:00

SKST Liberec "F" x Jiskra Raspenava "A" - 10:4

Zápas o všechno. Utkání prvního s druhým. Jen jeden jediný bod rozdílu v tabulce. My kompletní, soupeř oproti prvnímu vzájemnému zápasu dokonce ještě posílen. Mareš, Brožík, Korp, Kutifel a v záloze Pusch.

Debly jsou vyrovnané, ale převahu mají domácí. Leoš s Martinem naštěstí otočí zápas proti Puschovi s Korpem z 0:2 na 3:3 a do singlů tak vstupujeme za nerozhodného stavu.

Podobný scénář mají i singly. V parádním třetiligovém zápase nám přidává díky výhře 3:2 nad Marešem Tomáš P. Chytrou hrou s Brožíkem boduje i Martin, a tak jdeme na chvíli dokonce do vedení 3:2. Žel, v celém zápase je to naposledy.

Nedaří se totiž Leošovi, ani Tomášovi. Bojujeme navíc s výrazně odlišnými míčky, než se kterými hrajeme domácí utkání. Soupeř navíc hraje velmi dobře, zejména na Kutifela nenacházíme recept. V druhém kole se tak dělá rozhodující náskok, prohráváme všechny čtyři zápasy a rázem prohráváme 7:3. Leoš pak sice ještě zlobí Brožíka a Martin přehraje Korpa, ale to je z naší strany všechno. Zasloužená výhra domácího SKST.

Body Jiskra: Martin 2,5; Tomáš 1, Leoš 0,5, Tomáš Z. 0

Body SKST: Kutifel 3,5, Mareš 2,5, Korp 2, Brožík 2

15.2.2020, 16:00

SKST Liberec "G" x Jiskra Raspenava "A" - 5:10

O nic lehčí práce nás nečeká ani odpoledne proti Géčku, které bojuje o záchranu. To nastoupilo totiž v plné a nebezpečné sestavě: Brumlich, Mečl, Waldhauser V. a Huk

V deblech začíná utkání stejně jako dopoledne, Leoš s Martinem vítězí, Tomášové bohužel. V singlech to ale vypadá o poznání lépe. Martin v prvním kole otočí ztracený zápas s Mečlem a k Tomášovi P. se přidává i Tomáš Z. Leoš sice ztratí slibně rozehraný zápas s Brumlichem v pátém setu, ale přesto vedeme 4:2. A vedení už si podržíme až do konce zápasu.

Cenné jsou zejména pětisetové výhry Tomáše P. a Martina nad Brumlichem a Leoše nad Mečlem. Výsledné skóre je nakonec pro domácí snad až příliš kruté, ale my jsme rádi, že jsme tentokrát nenechali zápas dojít až do samé koncovky.

Body Jiskra: Martin 3,5; Tomáš 3, Leoš 2,5, Tomáš Z. 1

Body SKST: Brumlich 2,5, Mečl 1,5, Huk 1, Waldhauser 0

29.2.2020, 10:00

Jiskra Raspenava "A" x TJ Sokool Vesec "A" - 10:2

S největší pravděpodobností jsme v minulém dvojkole sice ztratili šanci na vítězství v divizi a postup do 3.ligy, teoretickou šanci však stále živíme a rozhodně nechceme nic odevzdat. O to spíš proti soupeřům, kteří nás jako jediní v první polovině soutěže porazili - Vesci a Turnovu.

Prvně jmenovaný dorazil do Raspenavy bez Michala Ježka, které zastoupil Martin Bittner, jenž do Vesce v průběhu sezony přestoupil z Bižuterky. V deblech se odehrává podobný obrázek jako v posledních kolech, Martin s Leošem vítězí, Tomášové bohužel připisují čtvrtou prohru v řadě.

Tentokrát nás to ale nemusí mrzet. Tomáš P. s Martinem jsou sice značně společensky unaveni z pátečních akcí, ale na vývoj utkání to nemá příliš velký vliv. V singlech prohraje jen Tomáš P. s Jiříčkem, a tak si za dvě hodiny připisujeme hladkou výhru.

Body Jiskra: Martin 3,5, Tomáš Z. 3, Leoš 2,5, Tomáš P. 1

Body Vesec: Jiříček 1,5, Líbal 0,5, Fejtek 0, Bittner 0

Po obědě si mladší polovina našeho kvartetu dopřeje poctivý šlofík, aby byla připravena, respektive vůbec schopna odehrát i odpolední utkání :)

29.2.2020, 16:00

Jiskra Raspenava "A" x TJ Sokool Vesec "A" - 10:8

Tajně doufáme, že Turnov dorazí do Raspenavy oslabený, ale kdepak. Jsou tu všichni, včetně jedničky Marata. Jen zraněného Truce nahrazuje Csizmazia, což se nakonec ukázalo být minimálně adekvátní náhradou.

V deblech jsme stoprocentní. Po sérii proher se vyznamenají hlavně Tomášové, kteří nedají čuchnout hostujícím jedničkám (6,7,4). A Martin s Leošem další výhrou protahují svou sérii vítězství už na 8. V dalším průběhu zápasu se teprve ukáže, jak důležité právě debly byly.

V singlech je to totiž velká dřina. Za hosty bodují spolehlivě Marat a Salomon. A s Vávrou a hlavně Csizmaziou to rozhodně nejsou povinné výhry. První kole dvouher končí smírně, zápas pak graduje ve druhém kole, ve kterém končí všechny zápasy až v pátých setech. Tomáš Z. je blízko výhře s Maratem, Tomáš P. si poradí se Salomonem, Martin otočí zápas s Csizmaziou a Leoš nakonec neupinká Vávru. Stav je tak 6:4 pro nás. Dvoubodový náskok udržujeme i v dalším kole, pak ale Martin nedotáhne k vítězství obrat zápasu s Maratem a Salomon nedá šanci Leošovi. Stav je 8:8, ale věříme, že si poslední zápasy pohlídáme. A opravdu je to tak, oba Tomášové potvrdí papírové předpoklady a své zápasy si pohlídají. Turnovu jsme tak oplatili stejnou měrou a zvítězili 10:8.

Body Jiskra: Martin 3,5, Tomáš P. 3,5, Tomáš Z. 2,5, Leoš 0,5

Body Turnov: Marat 4, Salomon 2, Vávra 1, Csizmazia 1

bottom of page