top of page

"B": Vstup do KP I se nám příliš nevydařil

Po delší odmlce se naše Béčko opět probojovalo do KP I. Víme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale jsme odhodlaní všechny soupeře alespoň potrápit. Osvědčenou čtveřici Piky, Matěj, Honza a Emil bude letos doplňovat Čenda! V prvním dvojkole se nám naše předsevzetí ovšem příliš nepovedlo. Místo pátečního řádného termínu jsme si s "áčkem" Victorky domluvili předehrávku v úterý. Komplikace přišla hned na úvod, když Honza ochořel a Čenda nemohl, takže jsme povolali Davida.

Jiskra Raspenava "B" x Victory Liberec "A" - 3:10

15. 9. 2020, 18:00

V ne úplně nejsilnější sestavě jsme čekali, kdo přijede za hosty. Očekávanou trojici Vojtěch, Tauš, Pecka doplnil nám známu Anton. Debly nevypadaly vůbec zle. Na první stole Emil s Davidem trápili favorizovanou dvojici Vojtěch-Anton, ale na více než set to nestačilo. Na druhém stole si Piky s Matějem (loni nejlepší debl v KP II) poradili s nepříjemnou dvojicí Tauš-Pecka 3:0. V prvních třech singlech neuhrajeme ani set a jediný kdo drží naději je Piky, který smázne 3:0 Pecku. Pak přijde zlom. Emil hraje velice dobře s Vojtěchem a dostává zápas do pátého setu, ve kterém ovšem prohraje 9:11. Úplně stejně prohraje Matěj s Antonem. Velká škoda obou zápasů. Piky pak zlomí prokletí pětiseťáků a porazí Rendu Tauše. Ale když Matěj znovu prohraje pátý set, tentokrát s Vojtěchem, je raspenavský odpor u konce a výsledek 3:10 je až příliš krutý.

Body Jiskra: Piky 2,5; Matěj 0,5; Emil 0, David 0

Body hosté: Anton 3,5, Vojtěch 3,5, Tauš 2, Pecka 1

Na rozdíl od úterý budeme v sobotu v plné polní. Turnov by snad měl být papírově slabší, tak snad to bude lepší. Soupeř přijíždí ve "hratelné" sestavě. Ale to si myslíme pouze do stavu 4:4 :-)

Jiskra Raspenava "B" x Sokol Turnov "B" - 4:10

19. 9. 2020, 16:00

Po krátké poradě jsme domluveni, že Emil bude jako žolík a Čendu i Honzu (který už vypadá v pořádku) nasadíme od začátku. Osvědčené čtyřhry pochopitelně necháváme a to je dobrý krok! Během dvou deblů neztrácíme ani set! Především pěkný výkon předvedl Honza s Emilem nedali čuchnout silné dvojici Dědek-Knob. Matěj s Marcelem se poměrně trápili, ale přesto vyhráli 3:0. Honza si obranáře Dědka vyloženě přál. Byl to velice pohledný zápas, ovšem znovu nám ten zatracený pátý set nevychází. Čenda prohraje s velice dobře hrajícím Knobem a Matěj opakuje zoufalost v pátých setech s Andělem. Piky naštěstí srovnává s Menclem a srovnává na 3:3. Čenda nestačí na Dědka, ale Matěj pečlivou hrou porazí Knoba a stav je velice nadějnýl - 4:4. Ovšem pak přijde zlom. Piky prohraje 2:3 s Andělem a Honza 2:3 s Menclem. Ani střídání Emila za Honzu nám nepomůže a už neuhrajeme ani bod. Opět krutá porážka.

Body Jiskra: Piky 1,5, Matěj 1,5, Honza 0,5, Emil 0,5, Čenda 0

Body domácí: Anděl 3, Dědek 3, Knob 2, Mencl 2

Náladu si spravujeme na koupáku. Pár piv a nějaký panák zažehnají všechny chmury (dodatečná oslava Honzových 35. narozenin). Vše již bereme s nadhledem a přátelsky se bavíme. V příštím dvojkole nás čeká Jablonec a Nový Bor. Držte nám palce!


bottom of page